Protesebehandling

Aftagelige proteser

Vi fremstiller alle gængse typer af aftagelige tandproteser.

Helprotese

Har man mistet alle tænder i en kæbe, kan disse erstattes af en helprotese. I overkæben sidder protesen fast ved, at der opstår et vakuum mellem protesen og gummen. Man kan sige, at protesen virker som en sugekop. I underkæben bliveren helprotese fastholdt ved at tungen, læberne og kinderne støtter protesen, samtidig med, at den ligger på gummen. Man kan med helproteser genskabe et naturligt kosmetisk resultat og i de fleste tilfælde en god tyggefunktion.

Delproteser

Mangler en eller flere tænder, kan der fremstilles en aftagelige erstatning. Denne kan fremstilles i aryl-plast, eller kan fremstilles med et stålstel. Forskellige faktorer afgører, hvilken løsning, der hos den enkelte bør vælges. Delproteserne fastholdes af stålbøjler, der griber om de naturlige tænder.

Hybridproteser / tryklåsprotese

Mangler der fastholdelse af en hel- eller delptotese, kan man fæstne
protesen til et implantat ved hjælp af et tryklåssystem. Hyppigst er der tale om problemer med at “styre” en helprotese i underkæben. I disse tilfælde kan det være en stor hjælp at få indsat et implantat i hvert af de to hjørnetands-område, og fæstne protesen til disse med tryklåse.