Implantater

Hvad er et implantat?

Af mange grunde kan man miste en eller flere tænder. Ofte kan man klare sig fint med at mangle tænder, men har man brug for erstatning, kan et eller flere implantater være en god løsning. Et implantat er i princippet en ny tandrod lavet af titanium, der gør det muligt for os at genskabe funktionen og udseendet af mistede tænder. Som de naturlige rødder giver implantater et stabilt fæste i kæben.

Forundersøgelse og planlægning

Efter røntgenbilleder og undsøgelse af mund og tænder findes der frem til mulige løsninger. Tandlægen forklarer om mulighederne og gennemgår med patienten, hvad behandlingen går ud på, hvordan den foregår, hvad patienten vil opleve under behandlingsforløbet, hvad der opnåes, og hvad prognosen vil være. Naturligvis vil prisen også indgå i informationen, da denne for mange mennesker er en væsentlig faktor.

 

Indsættelsen af implantatet

Ved en operation skrues implantatet eller implantaterne fast i kæben. Mange, der ikke selv har prøvet det, er afskrækket blot ved tanken om, at der skal bores i kæben og skrues en skrue fast i kæbebenet. Imidlertid opleves det af de fleste som et mindre, smertefrit og let indgreb. Efter indsættelsen af implantatet er der også meget få smerter og ubehag.

 

Indheling

Når implantat er placeret i knoglen, skal det vokse fast. Titanium-metallet, som tandimplantater er lavet af, er meget vævsvenligt. Faktisk så vævsvenligt, at den naturlige knogle vokser fast på implantatets overflade. Det tager normalt 3-4 måneder før implantatet er helt vokset sammen med knoglen og kan tåle belastning.

 

Afsluttende behandling

Når impalntatet er vokset fast i knoglen, kan det anvendes til det planlagte formål – støtte for en krone, en bro eller en fastholdende tryklås i en protese. I princippet adskiller implantatet sig herefter ikke væsentligt fra en naturlig tandrod.

Vi benytter Brånemarks implantatsystem på klinikken. Dette system har været på markedet i mere end 35 år, og er det bedst dokumenterede implantatsystem på markedet.